« Sverigenytt

Oavsett om det är så att du ska byta bostad i Sverige eller flytta utomlands, så är det ju en del saker att ta tag i. Är det en utlandsflytt, så är det lite mer än om du bara byter bostad i Sverige. Dock finns det en sak som är detsamma, och det är att då du flyttat ut, så ska det göras en flyttstädning. Detta kan du låta en städfirma göra åt dig om du vill. Det finns billig flyttstädning i Stockholm till exempel.

Att flytta utomlands

Det är ju lite mer saker som ska ordnas om det är så att du ska flytta från Sverige till ett annat land. Bland annat är det bra att bestämma om du ska flytta med hela ditt bohag och om så är fallet, se till att hitta en flyttfirma som kan hjälpa till med flytt utanför Sverige. En annan sak du måste göra, det är att kontakta Skatteverket, för att anmäla att du flyttar utomlands. Det är olika blanketter som finns, beroende på anledningen till flytt. 

Sedan är det bra att ha koll på olika regler, för dessa kan variera beroende på om du flyttar till ett annat EU land eller om du flyttar inom Norden eller till ett helt annat land. 

Du kan även behöva registera dig i ditt nya land hos de myndigheter som har hand om det hela. 

3 Aug 2022