« Sverigenytt

Det kanske allra vanligaste sättet att hitta jobb i Sverige, det är så klart att gå via Arbetsförmedingen. Hos dem kan företag som Axido lista att de har jobb. Men det finns andra bra sätt med att hitta jobb på, inte minst om det är utomlands man vill jobba. Något som är riktigt smart att använda sig av, det är olika sociala medier, samt att du bör lära dig att nätverka på rätt sätt. 

Att nätverka som det kallas, det kan du göra fysiskt, online eller via sociala medier. Ett bra kontaktnät kan leda till anställning. Många arbetsgivare har även de insett värdet av att använda sig av det som kallas för social rekrytering. En sådan görs helt enkelt att de tar fram ett urval av kandidater via olika plattformar online, som LinkedIn, Facebook och Twitter.

Smarta plattformar för att hitta jobb

Idag finns det många bra plattformar som du kan testa om du är ute efter ett jobb. Allra bäst på detta är att använda dig av LinkedIn. Där finns det ungefär 660 miljoner användare som består av både arbetssökande och arbetsgivare.

Annars kan du testa att hitta jobb via Facebook, för det är faktiskt ett ställe där många arbetsgivare lägger ut jobbannonser. Dessa annonser går ofta att hitta genom enkel sökning. Sedan finns det många jobbsökar-grupper att gå med i. 

Instagram förknippas kanske mest med stories och med bilder, men det är en bra plattform att etablera ditt personliga varumärke på samtidigt som du demonstrerar sociala färdigheter

 

12 Apr 2022