« Sverigenytt

Något som är grymt kul att göra, det är att bege sig ut på cykelsemester. I Sverige finns det många goda möjligheter till det, då det finns en massa bra cykelleder. I Spanien kanske det inte är lika lätt, även om det går att cykla upp i bergen.

Om du har funderingar på att skaffa en bra cykel inför din cykelsemester, så kanske en elcykel vore något? Du kan välja en Monark e-karin så väl som en annan modell av Monark eller ett annat märke med för den delen!

Var i Sverige vill du cykla?

Kanske du redan bor på ett bra ställe där du lätt kan komma på en cykelled, då är det ju bara att ta den! I Sverige finns det ju som sagt flera, från norr till söder. 

En bra är Kattegattleden, som även är  Sveriges första nationella cykelled och utnämndes till årets cykelled i Europa 2018. Den är 390 kilometer lång, har åtta delsträckor och sträcker sig från Göteborg i norr till Helsingborg i söder.

Sedan har du även Sydostleden på 274 km, som tar dig igenom Smålands skogar, vidare till kustlandskapet vid Skånes populära Österlen.

Sedan finns ju även Sverigeleden. Sverigeleden är en rikstäckande cykelled och låter dig upptäcka samtliga svenska landskap – utom Gotland. Huvudleden går från Helsingborg i söder till Karesuando i norr, vilket är en längd på hela 2 620 kilometer.

Så det är bara att köpa dig en cykel och hoppa upp och börja trampa!

22 Mar 2022