« Sverigenytt

Göteborg är en härlig stad jag gärna besöker när jag är i Sverige. Jag har dels släktingar här så väl som en kompis som jobbar som elektriker i Göteborg. Denna stad har ju en hel del att erbjuda. De flesta har ju koll på att det är här Liseberg ligger eller att man kan handla fisk och skaldjur i Feskekörka. Sedan finns det en del trevliga museer samt en massa mer.

Besök Göteborgs skärgård

Väster om staden ligger Göteborgs skärgård. Under sommarmånaderna kör regelbundna färjor fram och tillbaka och levererar passagerare till dessa små öar. 

En favorit hos mig är Styrsö. Det är en av de större öarna. Det är ett typiskt svenskt paradis med röda, vita och gula klappbrädehus, omgiven av färgglada vildblommor, björkskogar och orörda sandstränder. Café Öbergska, bara några steg från färjeläget, är en plats för besökare att prova lokalt bryggt öl, en nyskalad räkmacka och en svensk glass, i köksträdgårdens livliga omgivningar.

Lär dig om Sveriges maritima förflutna

Maritimans sjöfartsmuseum är ett av alla de museer som finns., Här finns det en amling krigsskepp och vapen. Upplev livet till sjöss på de många fartyg som ligger till kaj här. Gå ombord på en jagare, fyrskepp, lastfartyg och pråmar, samt gå ner i en ubåt. Ströva runt på fartygen i lugn takt, eller gå med på en av de guidade turerna som finns tillgängliga för mer inblick i museets samling (som erbjuds på engelska och svenska). 

10 May 2023