« Sverigenytt

Att förstå rekryteringsprocessen är en nödvändig färdighet för alla framgångsrika chefer. När allt kommer omkring kan kostnaden för en dålig anställning vara betydande, inte bara i form av tid och pengar som spenderas på att söka efter en lämplig kandidat, utan också genom att negativt påverka teammoralen. Du kan underlätta det hela genom att använda dig av ett rekryteringsbolag om du vill.

Fem steg för att rekrytera medarbetare

Du kan följa dessa fem steg för att lyckas hitta en bra ny medarbetare du kan rekrytera.

Tänk på dina faktiska behov. Tänk på helheten av ditt företags behov när du skapar en anställningsstrategi. Vilka andelar av ditt team bör vara fasta eller kontraktsanställningar? 

Marknadsför anställningen. Det är viktigt att lägga ut jobbet på anställningswebbplatser, ditt företags egen karriärsida samt på andra platser Och glöm inte att annonsera tjänsten internt – att skapa möjligheter till avancemang hjälper till att skapa en lojalitetskultur.

Bedöm kandidater enligt samma standard. Att bestämma vilka personer som ska intervjuas är ett annat spel än att välja vilken av kandidaterna som är bäst för positionen, men det är viktigt att utforma en strategi för att rättvist utvärdera alla sökande. 

Genomför intervjuer med toppsökande. Anställningsintervjun är den mest avslöjande delen av anställningsprocessen, och även den svåraste. Du måste få varje persons intervju att räknas, med en uppsättning lista med genomtänkta, standardiserade frågor om du vill jämföra jobbkandidater ordentligt.

Att ge erbjudandet. Efter intervjuerna, se till att kontrollera jobbreferenser för dina toppkandidater. Innan du anställer, se till att erbjuda en vettig lön.

28 Nov 2022