« Sverigenytt

Att anlägga som en hel blomsteräng i trädgården, det kan vara vackert, men svårt att få till, då det kräver en del åtgärder. Det du kan göra, det är att låta de vilda växter som finns, komma in och trivas där. Det finns idag många fina blommor som växer i det vilda, som du kan ha i trädgården. En av dem är gökblomster, som ofta finns i dikeskanter eller i ett gräsigt hörn nära skogen. Om du har sådana, se då till att den får vara fuktig och att den får behålla sin vilda omgivning. 

Fler vackra växter

Stycmorsviol är även det en vild växt som är mycket trevlig. Den växer allra helst på bergknallar eller på mager mark, till exempel i ängens utkant eller vid vägrenen. Har du den hemma, var försiktig då du rensar grusgångarna, för där kan den finnas. Får den fäste, så kommer den stå stadigt där under många år. Det går även att köpa frön av dessa och så.

Baldersbrå är bra om du vill vara snäll mot insekter. Den påminner om prästkrage eller kamomill. Är det tunna blad, som dill, så är det just baldersbrå eller kamomill. Baldersbrån är ettårig och självsår sig extremt generöst. Varje planta får ungeför 35 000 frön. Dyker den upp i din gräsmatta kan du ge den en plätt att stå orörd på.

För dig som hellre satsar på rosor, inne, testa evighetsrosor. Det kan du hitta hos Blossomia

4 Jul 2022